Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

HERNING SKAL KUNNE SES FRA MÅNEN

HERNING SKAL KUNNE SES FRA MÅNEN

havetraktor.jpg

havetraktorJeg er fra Herning. I hvert fald boede jeg de første 10 år af mit liv i Herning, indtil jeg flyttede til Sdr. Felding.

Når jeg skal forklare, hvor jeg kommer fra, nævner jeg altid Sdr. Felding først. Så er der mange, der ligner et stort spørgsmåltegn.

Jeg gør, hvad jeg kan for at udbrede byens fortræffeligheder, men jeg må erkende, at der er et stykke vej endnu, inden alle danskere ved, hvad det er for en by.

Derfor er min videre forklaring af Sdr. Felding som regel: ?Det er en by, der ligger cirka 25 kilometer syd for Herning? -

og så siger de fleste folk:

?Aaahhhh, Herning, ja? det kender vi?

For ALLE kender Herning? og alle har en holdning til Herning.

Og det har jeg også?

Jeg er nemlig stolt af at være fra Herning. Så er det sagt.

HERNING HOLDER

I Herning kalder man en spade for en spade?. og tit siger man slet ikke noget. Det er der ingen grund til. Man kan snakke det meste ihjel. Det er bedre at komme ud over stepperne.

Jeg er så enormt fascineret af Boxen. Det er ingen hemmelighed, at jeg bor i København og herovre har de snakket om at lave sådan en multiarena i årevis, men hvad blev det til.

Ja, det blev i hvert fald til en hulens masse snak, alt imens Boxen blev bygget.

Så snakkede de videre i København, og Boxen fejrede et års fødselsdag. Og to år? og fem år? og først seks år efter Boxen blev indviet, havde københavnerne snøvlet sig færdige til at åbne deres Box.

Vor Herre bevares?

Okay, der kan selvfølgelig være andet, der ligger bag - og de har sikkert også skulle have økonomien på plads og alt det der - men jeg er jo fra en egn af landet, hvor penge ikke er noget man snakker om.

NEIL ARMSTRONG SKULLE VÆRE TAGET TIL HERNING

Jeg stødte på et tidspunkt på sætningen: ?Herning skal kunne ses fra månen? Tiden har desværre slettet min hukommelse, så jeg husker ikke hvor citatet stammer fra.

Jeg kan bare huske, at jeg tænkte: ?Jamen, selvfølgelig skal Herning da kunne ses fra månen? I det hele taget tror jeg ikke, der var nogen, der tænkte, det var for meget.

Det virker som et vel ambitiøst projekt at gøre Herning synlig fra månen, men det er ikke for meget. Det eneste man kunne undre sig over var, hvad man i alverden dog skulle lave på månen, når man nu kan være i Herning.

Jeg ved ikke om Herning er verdens navle. For i min verden er en navle sådan et sted, der samler støv og skidt? og tøjfnuller. Det er derfor man skal huske at vaske sin navle i ny og næ, men jeg har aldrig forstået det positive i udtrykket. Og skulle man endelig pege på verdens navle, der lever op til min definition af navlen, så må det være sådan et sted som Viborg i stedet.

HERNING ER ET SVULMENDE LEM

Hvis Herning endelig skulle sammenlignes med en kropsdel, så skulle det nok nærmere være sådan et organ, der kan vokse sig større og større. Et organ, der bliver arbejdet intenst på i årevis - og selvom man kigger på det ude fra og tænker: ?Det får de aldrig op at stå, det projekt der? så lykkedes det alligevel. For når en hel flok initiativrige midtjyder tager fat, så giver det et ordentligt ryk, og det er sådan et organ, Herning er.

I ?? Herning

 

Læs også gerne mit indlæg om "De 20 fedeste ting ved at være fra Jylland"

 

Indlægget har tidligere været bragt i Zoom

 

 

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

MIN AFRIKANSKE BLOG

MIN AFRIKANSKE BLOG

KLAGER OVER MIN DATTER

KLAGER OVER MIN DATTER