Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

MOBILAFVÆNNING - første uge

MOBILAFVÆNNING - første uge

936ea0c6636b51c7574960753d44d85f.png

afvænningI forbindelse med P1 programmet, Jeg er Mobilafhængig kan du følge med i min afvænning her på siden Jeg er røget i behandling hos lægen Imran Rashid. I sidste uge skrev jeg om mit problem, men Imran har kuren klar. I løbet af de 5 uger, afvænningen varer, skulle jeg gerne blive mere bevidst om, hvad jeg bruger min telefon til.

For den skal bestemt ikke lægges helt på hylden - jeg skal bare selv bestemme, hvornår jeg bruger den.

 

FACEBOOK FUCKER MED MIN HJERNE

Selvom jeg jo efterhånden er en voksen mand og som regel tager rationelle beslutninger, er det gået op for mig, at det ikke altid er mig selv, der styrer hvornår og hvor meget jeg bruger min telefon.

Det sker som regel helt ubevidst, når min hjerne har brug for et skud dopamin - det kan Imran fortælle dig mere om.

Når jeg morgen og aften og op til 100 gange derimellem har haft min telefon fremme for at scrolle ned over Instagram og Facebook, så har det af og til været hjernen, der har gjort det uden, at jeg har tænkt over det.

I stedet for at kigge lidt ud i det blå, som jeg gjorde i gamle dage - før smartphonen - så er hver eneste pause i løbet af min dag blevet fyldt med algoritmer.

Min telefon gør mit liv nemmere på mange punkter, men der er satme også meget, jeg kunne have levet fint uden at vide.

 

GODNAT OG SOV GODT IGEN

Nå, men det er jo så derfor, jeg er på afvænning, og min første opgave var at lægge telefonen ud af soveværelset og købe et væggeur. Simpelthen for at kunne sove godt igen. Det lyder ret nemt, og det har det egentlig også været.

Det har bare været en dårlig vane at telefonen har ligget 10 cm fra mit hoved hver nat. Det har betydet, at den var det sidste jeg så og det første jeg så hver dag.

I første uge af min afvænning røg telefonen ud. Muligvis ledte jeg efter et positivt resultat, men jeg føler oprigtigt, at jeg har sovet meget bedre.

Det har været dejligt at slå øjnene op og kigge lidt rundt og lidt på Emilie og måske tænke over dagen, der lige er startet. Og det samme om aftenen - bare modsat.

Det kan jeg virkelig anbefale.

I det hele taget har det været fedt at blive bevidst om hvor meget jeg bruger telefonen, og når jeg kom hjem fra arbejde, lagde jeg den for så vidt muligt i en skuffe.

Jeg er sågar blevet så 'gamle dage', at jeg har købt et brætspil. Ticket to Ride hedder det - fuldstændig genialt, det skal jeg nok vende tilbage til en anden gang.

 

UGE 2

I anden uge af min afvænning har jeg fået til opgave at slette alle notifikationer.

Ingen notifikationer fra alle mulige apps eller mails eller lignende. Det eneste telefonen må fortælle mig er, hvis den ringer eller hvis der kommer en besked.

Jeg tror, det bliver godt for mig - for jeg kan aldrig lade de små røde ikoner være... det kunne jo være noget spændende.

 

Hvis du har lyst til at være med i afvænningen, så vil jeg anbefale dig at lytte til programmet. Ud over afvænningsdelen, så besøger jeg i program 2 hjernekirurgen Jannick Brennum. For noget af det, telefonen har gjort mig dårlig til, er at fokusere. Det SKAL en hjernekirurg kunne.

Så jeg besøger Jannick for at aflure nogle tricks. Lad det være sagt med det samme - jeg ville være en dårlig hjernekirurg.

Lyt til "Jeg er mobilafhængig -program 2" her

 

 

 

 

 

9 CD'ER DER HAR ØDELAGT MIN MUSIKSMAG

9 CD'ER DER HAR ØDELAGT MIN MUSIKSMAG

DEN MEST GENERELLE BOGANBEFALING DU VIL LÆSE I DAG

DEN MEST GENERELLE BOGANBEFALING DU VIL LÆSE I DAG