Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

JEG ER MOBILAFHÆNGIG

JEG ER MOBILAFHÆNGIG

a19bb3d23c5cce9f4a3e3e584cb9948f.png

iphoneafhængigI løbet af sommeren skal jeg på afvænning? Afvænning fra min smartphone.

Det er ikke fordi den skal skrottes.

Jeg skal bare lære at bruge den rigtigt. For jeg har et problem. Ligesom rigtig mange andre også har.

Derfor har jeg lavet en serie til P1 -  ?Jeg er mobilafhængig - med Thomas Skov? Her vil lægen Imran Rashid føre mig kyndigt igennem min afvænning. Han er forfatter til bogen SLUK, der handler om digital sundhed.

Hvis du har lyst til at komme med på afvænningen, kan du lytte til programmet - men du kan også følge med her på bloggen, hvor jeg vil gennemgå nogle af de øvelser, Imran giver mig.

MIN FØRSTE iPHONE

Vi skal tilbage til der, hvor det hele startede

Jeg kan stadig huske min første smartphone? Det var en flot hvid iPhone 3g. Wauw. Den var så flot. Den var cool. Og tænk - alt det den kunne.

Den kunne spille musik. Den kunne gå på nettet. Den kunne også tage billeder - og så kunne den få mig til at se ud som om jeg havde styr på det hele. Det havde jeg også. Sammen med min hvide iPhone kunne jeg klare alt. Det var kærlighed ved første klik.

Det er små 9 år siden, jeg mødte min første iPhone, og mit liv har ikke været det samme siden.

Vi har oplevet ALT sammen min iPhone og jeg.

Vi har rejst sammen.

Vi har grinet sammen.

Vi har grædt sammen.

Vi har dagligt været på toilettet sammen. Nogen gange er vi sågar gået på toilettet, kun for at være sammen. Lige så langsomt er vi smeltet mere og mere sammen, så det til sidst ikke var til at se, hvor jeg stoppede og hvor telefonen startede.

Og i løbet af de seneste år har der ikke været mange timer i mit liv, hvor jeg ikke har været online eller i hvert fald tilgængelig.

 

NU MÅ DET VÆRE NOK

Jeg har tidligere skrevet om mit forhold til min telefon. Men det var før jeg var klar til at gøre noget ved det.

Men for nyligt kørte jeg hjem efter et foredrag i Jylland. Det var sen aften, og jeg var alene på motorvejen. Uden at tænke over det samler jeg min telefon op og begynder at scrolle rundt på den. Med 130 km/t. Det er jo fuldstændig hjernedødt. Og farligt!

Andre aftener har jeg været ved at putte Ellen, og mens jeg gjorde det, lå jeg med min telefon i hånden for at blive underholdt af nettet imens.

Alt det her har været et slags wake up call - og derfor besluttede jeg mig for at gå på afvænning. Ikke fordi jeg aldrig skal bruge min telefon igen - men mere for at lære at bruge den rigtigt!

TRE RÅD TIL SMARTPHONE-AFVÆNNING

Hvis du vil være med på afvænningen vil jeg anbefale dig tre ting.

1) Download den app, der hedder Moment - den tracker hvor meget tid du bruger på din telefon. Det er en ubehagelig øjenåbner.

2) Køb et vækkeur og fjern telefonen fra dit soveværelse

Det var Imrans første råd til mig. Det handler om at have de mest basale behov dækket, hvis du skal være i stand til at stå imod telefonens fristelser. Så derfor skal du i gang med at sove rigtig godt.

3) Lyt til ?Jeg er mobilafhængig - med Thomas Skov? på P1

4) Hvis du vil vide meget mere om emnet, så kan du følge med på Imran Rashids side

GemGem

GemGem

GemGem

KLAGER OVER MIN DATTER

KLAGER OVER MIN DATTER

HVIS MIT LIV VAR EN MUSICAL

HVIS MIT LIV VAR EN MUSICAL