Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

MIN FØRSTE GANG TIL DISTORTION

MIN FØRSTE GANG TIL DISTORTION

img-4210.jpg

IMG_4210Jeg har været til Distortion for første gang nogensinde. Selvom jeg har boet i København i mere end otte år, blev det i år, at jeg for første gang afprøvede, hvad Distortion kan.

Min udfordring har været, at Distortion altid ligger oveni Hjallerup Marked, og det har jeg altid prioriteret højere. Det har været mit Distortion. 

Selvom klientellet til gadefesten i København formentlig vil afvise, så er min påstand, at Hjallerup Marked og Distortion minder meget om hinanden. 

  • Der bliver drukket mange øl - tjek.
  • Der bliver hørt musik og danset - tjek.
  • Der bliver tisset i hjørnerne og skiftet bind i ølteltet - tjek
  • Du kan købe heste - ?.det skal jeg lige have tjekket op på

EMBEDSMAND I NATTELIVET

Nå, men jeg var i hvert fald blevet inviteret med til fest af Anders Hemmingsen. Han kendte toomanylefthands, der stod for den store scene på Rådhuspladsen - hvilket betød, at jeg kunne få lov til at stå i sikkerhed bag dj-pulten og på den måde betragte de feststemte mennesker på Rådhuspladsen fra afstand.

Lidt ligesom når man er i Knuthenborg Safaripark, hvor man kan køre rundt i sin bil og komme helt tæt på girafferne. I Distortions tilfælde er girafferne bare skiftet ud med spritstive unge mennesker. Og chaufføren i bilen er byttet ud med en dj, der spiller alarmerende høj musik.

Det føltes rart at stå lidt på afstand til festens centrum, men det var ikke problemfrit.

 

For jeg var jo placeret på podiet, hvor dj?en stod i forgrunden og gjorde det, dj?s nu engang gør. Mens han så gjorde det, stod jeg deromme i baggrunden og lignede en af de der politikere, der også altid står i baggrunden, når en minister bliver interviewet. 

Jeg har altid tænkt, at det er fjollet, at de står der - og ofte bruger jeg mere tid på at kigge på dem, så jeg hører slet ikke, hvad ministeren siger. 

Lige pludselig var jeg selv ham, der stod der i baggrunden, mens DJ-ministeren spillede op til dans - og hvad gør man så lige af sig selv. For hele Rådhuspladsen kunne jo se os, der stod bagved, så jeg følte, at jeg var nødt til at se feststemt ud. Men samtidig var det daglys - og er der noget, jeg er dårlig til - så er det altså at se feststemt ud i dagslys.

 

Inspireret af de andre, der også hang bag ved dj?en, valgte jeg danseløsningen. Men hvor nogen mennesker bare har den - og virkelig formår at danse til dj-musik, så har jeg den bestemt ikke. Så jeg valgte at lave små step fra side til side i nogenlunde takt til musikken. 

Jeg har højst sandsynligt mere lignet en, der skulle tisse end en, der festede - men det var i første omgang mit bidrag til festen.

 

I LÆRE SOM DJ

Mens jeg stod der og steppede fra side til side, havde jeg for første gang i mit liv mulighed for at se en dj arbejde.

Der var et væld af forskellige dj?s der på skift overtog pulten - og den tilhørende mikrofon, der følger med. I den valgte de fleste dj?s så at råbe noget i stil med: ?København, op med hænderene?? og ind imellem på engelsk, hvis det skulle lyde lidt mere cool.  I virkeligheden er der et vist overlap mellem dj?s og bankrøvere. Det er noget med at sige ?Op med hænderne? og så få en masse penge med hjem.

 

Jeg har tit troet, at jobbet som dj er nemt. ?De sætter jo bare et usb-stik i, og så vifter de lidt med armene?? Men efter at have oplevet dj?s arbejde på helt tæt hold, må jeg sige, at min forestilling er gjort til skamme.

 

En DJ laver jo meget mere end det. Han skal også kunne drikke sin Vodka Red Bull uden at spilde i mixerpulten. Ind imellem skal han også kunne arbejde, selvom der er røg over det hele. 

De allerdygtigste skulle også både trykke på nogle knapper på pulten, pege på publikum, droppe bassen OG hoppe på én gang.

Der sidder flyveledere i Heathrow, i Charles de Gaulle og i Schiphol og tænker - ?Hvordan fanden kan de overkomme det?!?

Men det kan de altså - og enkelte af dem kunne endda gøre det i beruset tilstand. Jeg tror ikke, dj?s og flyveleder skal bytte job. For alles skyld.

TJENER, DER ER EN FLUE I MIN DISTORTION

Da jeg har steppet fra side til side i takt til den ene bas-gang efter den anden, sker det, der bare ikke må ske til en cool gadefest. Jeg skåler med Hemmingsen og nogle piger, der også danser rundt bag dj?en, og da jeg tager en slurk af min Vodka Red Bull, er der kommet et hår i min drink.

Nu er mit natklubliv jo ikke et værk i 20 bind, men jeg har trods alt været i byen nogen gange, men jeg har ved Gud aldrig oplevet af få et hår i min drink. I og med jeg er ved at kløjes i det, føler jeg, at jeg er nødt til at være lidt oven på situationen.

?Tjener, tjener - jeg har fået et hår i min Vodka Red Bull??!? siger jeg til den lille flok, der står rundt om mig.  De kigger på mig.

?Altså ligesom de gamle vitser? I ved? med fluer og hår og sådan noget i suppen??

Musikken fader ud. Der bliver helt stille på Rådhuspladsen. De kigger stadig på mig.

?Ja, altså?.?

Mere når jeg ikke at sige inden pigerne går - og Hemmingsen siger, han lige går på toilettet. 

I det samme dropper bassen - og jeg tager endnu en slurk af min drink. Kun for at opdage at der gudhjælpemig stadig er hår i min drink.

Situationen lærer mig to ting.

1) Klassiske setups til vittigheder fungerer ikke til Distortion.

2) Grunden til så mange dj?s har deres lange hår i sådan en knold, der ligner håndtaget på en te-hætte, er for at undgå at de får hår i deres drinks.

 

ALT BLIVER TILGIVET NÅR BASSEN DROPPER

Heldigvis bliver det meste glemt og alt tilgivet i nattelivet, så snart den næste bas dropper - og festen kan fortsætte. Næste udfordring er dog, at det blæser en halv pelikan.

Det er som regel ikke et problem i nattelivet, men det er det selvfølgelig, når festen foregår udendørs. Flere gange i løbet af aftenen blæste det så voldsomt, at jeg følte mig som en vejrvært, der sendte direkte fra en orkan på Hanstholm Havn. Mit hår fløj rundt i nattelivet. Gudskelov blev det meste siddende fast på hovedet. Pånær det der landede i diverse drinks.

Jeg forsøger at smalltalke med en pige. Men der er et par udfordringer, der gør at samtalen ikke kommer helt op og ringe.

1) Pigen er for fuld. 2) Pigen er max 15 år 3) Jeg er dårlig til smalltalk og har ikke en stemme, der egner sig til nattelivet

Så da jeg spørger hende om hun har været til Distortion mange gange - men har været nødt til at gentage spørgsmålet et par gange - ved jeg allerede, at det bliver en kort samtale. Men jeg får dog at vide, at godt nok er det her arrangement på Rådhuspladsen en del af Distortion, men det rigtige Distortion er det, der foregår ude i gaderne. 

Det gør dog ikke min oplevelse ringere.

 

PRIKKEN OVER I'ET I SENGETID

Som mørket falder på bliver festen vildere og vildere. Folk bliver fuldere. Det kommer flere og flere mennesker. Det bliver nemmere at slå sig løs. Der er stadig en del af menneskerne - især oppe bag dj?en, der beholder deres solbriller på. Det må være fordi de har fået laseropereret øjnene - men det er jo kun dejligt, at de også har mulighed for at komme ud og feste. 

Der begynder at titte kendte mennesker frem. Jeg får en hurtig sludder med en fyr, der på et tidspunkt vandt en popstar-konkurrence - vi kunne jo kalde ham Jon.

Jeg låner et par solbriller af en fyr, der ligner Brandon Beal. Det viser sig lidt senere, at det rent faktisk er Brandon Beal. Det forklarer selvfølgelig, hvorfor han ligner ham sådan. Og så er det måske et hint om, at jeg snart skal få opereret de øjne.

Der er djs over det hele. Dem, der har spillet. Dem der skal spille. Endda også nogen der slet ikke skal spille. Og da dj ikke er en beskyttet titel, opstår der en eller anden enighed om, at i nat er vi alle dj?s.

Jeg spørger en anden dj om, ?hvor sygt ville det lige være, hvis Frank Jensen kom ud på balkonen på Rådhuset og spillede et set? Han fortæller mig, at han ikke lige kender Frank Jensen. Jeg fortæller ham, at Frank Jensen er resident dj på Town Hall.

DJ?en siger, at det lyder sygt, men tager lynhurtigt sin drink og går.

 

Det er en dejlig aften, der tager til i dejlighed, som tiden går.

Festen når sit klimaks, da Gulddreng går på scenen og spiller to numre. Det bliver for mig prikken over i?et i Distortion? men også i?et i sengetid.

Men jeg går glad i seng - for det holder sgu at feste i byen sammen med masser af glade mennesker - det skal jeg prøve igen.

 

HVIS MIT LIV VAR EN MUSICAL

HVIS MIT LIV VAR EN MUSICAL

SILVAN ER EN NATKLUB FOR VOKSNE MÆND

SILVAN ER EN NATKLUB FOR VOKSNE MÆND