Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

INTERVIEW MED ERIK SVIATCHENKO... OM AT VÆRE FAR

INTERVIEW MED ERIK SVIATCHENKO... OM AT VÆRE FAR

erik-sviat.jpg

Foto: Erik Sviatchenkos facebookEn af de mest cool mænd, jeg kender, er Erik Sviatchenko.  Jeg lærte ham at kende, da han spillede i FC Midjylland, og jeg havde æren af at være vært til guldfesten, da FCM for første gang nogensinde hev guldet hjem for et par år siden. Det var en vidunderlig aften.

Nu er guldet væk igen. Det er Sviatchenko også. Guldet er i København, og Sviatchenko er i Skotland. Jeg håber selvfølgelig, at begge dele ender i Herning igen.

 

Erik spiller i den skotske mesterklub Celtic, men udover at være en vanvittig dygtig fodboldspiller, yderst velklædt, sympatisk og god mod dyr, så fik han tilføjet et ekstra element til sin coolness sidste år.  Han blev nemlig far til en knægt, William, som han har fået sammen med sin forlovede Anne.

Jeg følger Erik på Instagram, og det fede er, at man fornemmer hvor stolt han er af sin lille familie.

 

Men jeg har ikke kunne lade være med at tænke på, hvor stor kontrasten må være mellem at være fodboldspiller, vinde mesterskaber med Celtic og blive hyldet af tusindvis af publikummer og så komme hjem til en knægt på et år, der kaster med mad og laver bleer, der kravler helt op af ryggen.

 

Derfor satte jeg mig for at interviewe Erik om, hvordan det er at være far.

 

 

 

(INSTAGRAM: @eriksviat)


Hej Erik.

Som tv-vært er der ofte optagelser om aftenen og lange dage på kontoret. Det kræver tit en babypasser eller to. Rent lavpraktisk - hvordan passer et barn ind i en fodboldspillers liv?

"Vi har den aftale, at min forlovede har vores søn om natten. Det betyder utrolig meget, da jeg er meget afhængig af min fysik og mentale tilstand som fodboldspiller. På mine fridage er det så min tjans at have nattevagten. Som fodboldspiller har jeg en priviligeret hverdag med korte dage på arbejdet, så jeg har en masse tid sammen med familien. Der er dog en del kampe i Skotland, og derfor også en del rejsedage.

Men livet har selvfølgelig ændret sig siden vi har fået vores søn, men vi har forsøgt at gøre mange af de samme ting, vi gjorde, før vi blev tre. Men den spontanitet som var før, skal selvfølgelig planlægges, og det er en del anderledes. Det klarer vi godt, synes jeg selv."

Da jeg var barn, drømte jeg om at blive professionel fodboldspiller. Det er der mange drenge, der gør. Min far var revisor, som ikke er et job, jeg umiddelbart drømte om at få. Hvad tænker du om, at du kan blive din søns største idol?

"Jeg håber, at jeg kan blive hans inspiration og rollemodel. 

Men ikke nødvendigvis fordi jeg er fodboldspiller og er en kendt person. Med hensyn til fodbolden så forsøger jeg ikke bevidst at præge ham, men fodbold bliver en naturlig del af hans opvækst og hverdag."

Hvad har det gjort ved dig som fodboldspiller at være blevet far?

"Det har givet en behagelig ro og en ubekymrethed til tider. Det har hjulpet mig meget, fordi det er sundt at projicere lidt energi væk fra mig selv og over på min søn. Fodboldspillere - mig selv inklusiv - kan godt være lidt egocentrerede - på godt og ondt."

Hvor stor er kontrasten mellem at spille fodbold for mere end 50.000 publikummer, vinde mesterskaber og blive hyldet som helst?. og så at stå med et grædende barn i armene, der hyler og skriger og har lavet en ble så stor, at man ikke troede, det var muligt?

"Det er faktisk befriende - og så kan fædre nok godt genkende stoltheden over sin store dreng, når han har lavet en ordentlig én."

Kan du nævne tre gode ting ved at være far?

"1) Jeg synes, sådan noget som min søns umiddelbarhed og hans nysgerrighed over alt nyt er livsbekræftende. 

2) Det at opleve min forlovede som mor har altid været en drøm siden vi fandt sammen for 10 år siden.

3) At opleve ens forældre som bedsteforældre og ens søskende som faster og farbror"

Hvordan er du en god far?

 

"Det er jeg ved at gøre det bedste for at min søn har de bedste rammer for sin udvikling. Lige nu går det ud på at være en sjov far og lege en masse og give en masse kærlighed. Med tiden kommer der mange flere vigtige forpligtigelser, som jeg glæder mig til at tage på mig sammen med min forlovede."

Tak til Erik Sviatchenko -

 

ELLENS TREDJE BLOG

ELLENS TREDJE BLOG

MIN ENESTE OPFINDELSE

MIN ENESTE OPFINDELSE