Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

Guuuuuurli Gris... jeg har lige et par spørgsmål

Der er ikke noget bedre end at følge med i en god serie - og binge det ene afsnit efter det andet.Det kan være "Madsen & Co". Det kan være "Mor er major" - men det kan selvfølgelig også være noget fra det her årtusinde.

For tiden får jeg ikke binget så frygteligt meget - og jeg må erkende, at det, jeg oftest ser i fjernsynet, er, når jeg ser tv med Ellen - og når hun helt selv får lov at vælge, hvad vi skal se,  så vælger hun altid Gurli Gris.

Der ligger fire sæsoner af det stads på Viaplay - og jeg tror, at Ellen efterhånden kan samtlige afsnit forfra og bagfra.

Find dig en kæreste, der ser på dig på samme måde, som min datter ser på Gurli Gris - så er din lykke gjort.

Det er ganske enkelt tale om en forelskelse af en anden verden - og hun identificerer sig 100 procent med Gurli.

Forleden kaldte hun uden at tænke over det sin lillebror for Gustav. Flere gange.

Han hedder Otto. Det er Gurli Gris' lillebror, der hedder Gustav.

SPØRGSMÅL DER MELDER SIG, NÅR JEG SER GURLI GRIS

Nå, men når nu jeg af og til ser Gurli Gris, så må jeg indrømme, at der er en del spørgsmål, der efterhånden har hobet sig op. Det er ikke fordi jeg er ud af en svinebondefamilie, omend jeg kendte en pige engang, hvis far havde et fritidslandbrug med grise - og så havde Emilie og jeg på et tidspunkt et vietnamesisk hængebugsvin i forbindelse med et tv-program. Den hed for øvrigt også Otto.

Det er mere eller mindre min griseerfaring, udover de gastronomiske.

Så derfor er følgende spørgsmål ikke kritik af programmet som sådan, men udelukkende udtryk for undren. Det kan måske fungere som inspiration, hvis svineproducenten bag Gurli Gris læser med her.

1) HVOR ER GURLIS SØSKENDE?

En typisk so får et kuld på cirka 13 grise - og hun kan få 2 kuld om året. Det er 26 små grise på ét år. Hvis vi så endda har in mente, at serien har kørt siden 2004, så burde Mor Gris i princippet have født 468 grissebasser. Vi hører KUN om Gurli og Gustav!

Hvor er de andre? Er de sendt til slagtning? Bor de på en gård et andet sted nu? Var de for grimme til tv?

Det kan jeg umuligt være den eneste, der spekulerer på.

2)HVOR ER FAR GRIS' PENIS?

Som nævnt havde Emilie og jeg en lille gris boende for nogle år siden i forbindelse med et tv-program. Vi skulle passe den i en måneds tid for dernæst at tage stilling til om vi ville kunne slagte og spise den. Hvilket vi ikke kunne. Ikke kun fordi den var sød - også fordi den havde nogle momentvis frastødende tendenser.

En af de første morgener som grisseejer bliver vores gris pludselig helt vild - og med det samme kommer dens penis ud fra sit skjul. Det minder meget om en hunds penis, bortset fra at den er proptrækkerformet.

Det er tilsyneladende en meget lang proptrækker, for vores gris begynder at jogge oven på den med sine små fødder, hvilket resulterer i en blødende penis.

Problemet (et af dem) ved at have en gris i en lejlighed er, at vores trægulv ikke som sådan er gearet til blødende penisser - så kort tid efter var der grissepenisblod über alles - og klokken var ikke engang 7. Det må have været en mærkeligste morgen, jeg nogensinde har haft.

Det bringer mig til det Gurli Gris-relaterede spørgsmål:

Har Far Gris samme problemer? 

Det er utroligt lidt vi ser til Far Gris' penis i serien.

3)BRUGER GURLI KATTEBAKKEN?

Vores gris lærte at bruge kattebakke. Eller grissebakke om du vil.

Det var ret nemt at lære den. De første par gange, den sked på gulvet, skulle jeg blot samle lorten op og placere i kattebakken. Et par dage senere vidste den, at det var i kattebakken, det foregik.

Det fremgår ikke i Gurli Gris hvor de har afføring. I det hele taget er samtlige grise i serien rene det meste af tiden. Hvordan gør de det?

4)RISIKERER GURLI AT BLIVE AFLIVET?

Når de er så mange grise, der går op og ned af hinanden - og tilmed op og ned af alle mulige andre dyrearter, så er det utænkeligt, at de undgår sygdom. I afsnit 25 i sæson 1 er Gurli syg, men på intet tidspunkt i afsnittet er det på tale at slå bestanden ned.

Hvorfor egentlig ikke?

Jeg vil bare gerne vide om jeg risikerer at Ellen logger på Viaplay en dag, men får at vide, at dagens episode af Gurli Gris er udgået, fordi hun er blevet hentet af DAKA.

5)SKAL GUSTAV LAVES TIL BACON?

I et land, hvor vi har over 12 millioner svin, og vi eksporterer svinekød for 30 milliarder er bacon og svinemørbrad jo ikke bare vigtigt for aftensmaden - det er vigtigt for samfundsøkonomien. Derfor klinger det også en anelse hult, når der ALDRIG bliver nævnt et ord som slagtning. Jeg synes, det er sløset forælderskab af Far Gris og Mor Gris.

6)HVORDAN KØRER MAN BIL MED KLOVE?

De kører frem og tilbage, men hvordan holder man på et rat, når man har klove? Sætter man rattet fast i kloven eller hviler man kloven mod rattet? Skriv gerne en kommentar, hvis du ved det?

7)HVOR KØBER FAR GRIS SINE BRILLER?

Det er ikke på bloggermåden, jeg er interesseret... "Hvor er brillerne fra?" - Jeg er oprigtigt interesseret i at vide, om der findes griseoptikere - og i så fald hvad der er på de der synstavler - for grise kender vel ikke bogstaverne?

8)HVIS MAN SER GRISEN SOM ET URENT DYR, HVORDAN VIRKER GURLI GRIS-SERIEN SÅ?

Jeg mener, visse religioner er jo ikke lige så meget oppe at køre over koteletter som andre - og hvis man ikke er fan af grisen som dyr,  så er det måske svært at lade sine børn se Gurli Gris?

9)HVORNÅR SKAL JEG VÆRE NERVØS FOR OM ELLEN ER FOR GAMMEL TIL GURLI GRIS?

Nu har Ellen set Gurli Gris i efterhånden lang tid, og det virker ikke som om kærligheden er ved at drive over. Hvornår skal jeg slå alarm? Er det hvis hun stadig ser Gurli Gris som 15 årig?

10)SER SVINEBØNDERE GURLI GRIS SOM GOD PR?

Er Gurli en helt for svineavlerne? Ser de det måske selv i smug efter en lang dag i stalden?

11)HVAD VILLE GURLI GRIS VÆLGE, HVIS MAN INVITEREDE HENDE MED PÅ BONE'S?

Jeg arbejdede i mange år på Bone's - og jeg har aldrig mødt nogen, der ikke kunne finde noget på menukortet... men hvad ville Gurli vælge?

12)HVORNÅR KOMMER DEN NYE SÆSON PÅ DANSK?

Nu kan vi snart ikke vente længere. Det er jo vores Game of Thrones.

Tidligere havde Ellen en Paw Patrol-periode. Der var også en række ting, jeg studsede over

Hvad ligger der under hjelmen på din bil? ...øøøh motoren, tror jeg.

Jeg har fået et barn i Dubai