Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

Ti ting du kan sige om VM

Som de fleste har opdaget, hvis de har øjne og ører i hovedet og i det hele taget har været uden for en dør og ikke levet på månen de seneste uger, så er VM lige rundt om hjørnet. Altså fodbold-VM.

Der er som regel altid et VM rundt om hjørnet, hvis man ikke er så kritisk over for hvilken sport VM'et er i. Det kunne være VM i pløjning eller VM i agility... men lige nu er det altså fodbold-VM, der er rundt om hjørnet. For mænd. Altså på banen.

Nå, men i hvert fald kan de næste fire uger blive ulidelige, hvis du ikke interesserer dig for fodbold. For det vil der formentlig være mange andre der gør.

Jeg vil ikke afvise, at der findes steder, man kan tage hen, hvis man vil være sammen med andre, der ikke kan fordrage fodbold - og hvis det sted findes, så god tur derhen - det bliver uden mig.

For VM er fantastisk. Det er fantastisk at opleve, hvad fodbold kan. Det kan samle nationen. Det kan samle verden. Det er helt forrygende.

Da VM blev afholdt for fire år siden, var jeg i Brasilien, der var værter for turneringen sidst - og den stemning, der var i Rio under slutrunden var helt klart en af de største sportsoplevelser, jeg har haft. På trods af at den kamp, jeg så live, var 0-0-braget mellem Frankrig og Ecuador.

SÅDAN TALER DU MED OM VM

Nu til sagen. Det, der er fedt ved VM, er, at det er for alle! Men jeg kan selv blive nervøs, når jeg ser fodbold sammen med andre. For jeg ved forsvindende lidt om fodbold - og det er et minus, når man ser det sammen med andre.

Især i de kredse jeg kommer i, er det godt at kunne komme med en masse facts og skarpe analyser undervejs i kampen. Du skal også helst lytte til et hav af fodboldpodcasts. Jeg evner ingen af delene.

Så derfor har jeg opdateret et tidligere indlæg om samme emne

Jeg har lavet en liste over:

TI TING, DU KAN SIGE, HVIS DU SKAL LYDE KLOG PÅ VM:

1)

"DET ER VIRKELIG TYDELIGT AT PIONE HAR TUR I DEN"

- Det er faktisk ikke så vigtigt, hvad du siger. Bare du siger det overbevisende. Og så er der altid ekstra pondus i kun at bruge spillernes fornavne. Alle andre bruger efternavne - men brug af fornavnet signalerer, at du har en personlig relation med Pione.

2)

"DE VIRKER SULTNE"

- Det er samme undskyldning, du kan bruge, hvis dine børn opfører sig uregerligt. Men i fodboldsammenhæng er det positivt at være sulten

3) "DET ER MEGET PERUVIANSK, DET DER"

- Det er godt at virke som om du kender de enkelte landes spillestil. Det er dog vigtigt, at du som hovedregel kun bruger den nationalitet, der stemmer overens med holdene på banen. Det er sjældent, Frankrig spiller peruviansk fx.

4) "PUBLIKUM ER VIRKELIG DEN TOLVTE MAND I DAG"

- Det giver heller ikke rigtig mening i og med den tolvte mand som regel sidder på bænken. Ligesom den 13., 14., 15. og så videre. Men det er fedt at sige.

5) "HAN HAR SPILLET SÅ SIKKERT I XX I ÅR"

- OBS: Du skal udskifte XX med navnet på en klub. Gerne en som den pågældende spiller, du omtaler, spiller i. Det virker mere overbevisende.

6) "KOM NU MED NOGET GENPRES, FOR HELVEDE"

- Alt, du kan råbe mod skærmen, fungerer godt. Det må virkelig gerne virke som om du er træner for et hold døve spillere, så du kan råbe ekstra højt.

7) "HAN ER FØDT MED EN BOLD I FØDDERNE... PÅ COPACABANA/SYLT/RIVIERAEN."

- Hvis du ved, hvor spillerne er født og opvokset, så kan det virke godt, hvis du går ind i Google Maps og finder den strand, der er nærmest spillerens fødeby - for derefter at påstå, at han har lært at spille fodbold på den pågældende strand. "Simon Kjær... han har virkelig spillet meget bold ved Søby Sø"

8) "FIFA ER NOGLE KORRUPTE BANDITTER"

- Alt, der virker som om du kender noget til organisationen bag VM, virker fedt. Du behøver ikke have noget til at underbygge dine påstande - bare du siger det overbevisende.

9) "HVIS DE KAN VINDE ALLE KAMPENE, SÅ VINDER DE VM"

- Skulle Danmark gå hen og vinde den første kamp mod Peru, så kan det her være ret cool at sige. Jeg ved godt, det er en banal floskel... men hey... det virker

10) ".... stilhed....."

- Det vil for evigt være mit bedste råd. Stilhed virker som regel respektindgydende, så længe du ligner en, der ved en del. Folk ved jo ikke, at der er helt tomt inde i hovedet på dig. Bare du holder dig vågen.

Hvis du har flere floskler, der kunne virke - så hold dig ikke tilbage - så opdaterer vi listen.

Sidst er der bare at ønske dig - GODT VM

Tanker der løber gennem en mands hoved under en fødsel

Roskilde Menneskeskue 2018