Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

MIN ANMELDELSE AF RASMUS SEEBACH

MIN ANMELDELSE AF RASMUS SEEBACH

for-vi-modte-dig-41786811-.jpg

for_vi_modte_dig-41786811-Lad det være sagt med det samme ? jeg elsker Rasmus Seebach. Hans sange rammer mig de rigtige steder i kroppen, og han synger til alle 46 kromosomer. Men det gode ved Seebach er, at han i særdeleshed synger til alle, der har mere end 46 kromosomer.

Det er virkelig musik, alle kan være med til.

Min første store oplevelse med Rasmus Seebach var på Smukfest for nogle år siden. Han spillede på Bøgescenen, og jeg tog til koncerten for at se, hvad det var, han kunne.

Det var et mageløst syn, for samtlige publikummer i Skanderborg var mødt op, og ALLE uden undtagelse kunne synge med på hans sange.

Og nu bliver det mærkeligt? for det kunne jeg også.

Jeg har ingen erindring om, at jeg før dengang havde sat Seebach på anlægget derhjemme. Alligevel stod jeg midt i Bøgeskoven og kunne skråle med på sangene, og jeg har ingen ide om, hvordan teksterne er kommet ind i mit hoved.

Jeg ved ikke, om mine ører i smug har listet sig ned på en tankstation og købt en cd med Seebach, mens jeg sov. Jeg ved bare, at jeg stod der til en koncert og kendte det hele. Mine teenagepigeører har jeg selvfølgelig skrevet lidt om før, men det var stadig skræmmende.

Onde tunger vil kalde ham en syngende Totte-bog, og lix-tallet er muligvis heller ikke meget over den kriminelle lavalder ? men anhold mig og konfiskér min knallert, jeg er blevet kæmpe fan!

 

SEEBACH OG SNERTEN AF SKAM

Efter åbenbaringen i Skanderborg tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne udvikle mit kendskab til Seebachs bagkatalog, så jeg begyndte så småt at høre hans musik.

Jeg synes en del i min omgangskreds er lige lovlig Soundvenue i deres musiksmag, og når vi snakker om musik kan det nærmest ikke blive snævert nok. Hvis man skal se noget musik på en festival, skal det helst være i Afrikateltet på Roskilde Festival. Eller endnu bedre ? til en festival i udkanten af Reykjavik, hvor der max på være 10 publikummer ellers er det sgu for mainstream.

Derfor var jeg i starten nødt til at høre Seebach lidt i smug, når jeg kørte alene i bil. Men hvis jeg af og til skulle give en ven et lift, og musikken startede midt i det nummer, den var sluttet i, så var gode råd dyre.

Seebachs sang Øde Ø starter midt i talestykket: ?Du spurgte mig engang, hvis du måtte tage tre ting med på en øde ø, hvad vil du så vælge?.?

??Hov, hvad fanden var det? jeg må hellere slukke for det der!? ?Thomas, det lød fuldstændig som Rasmus Seebach.? ?Øhh ja, men ? øh? det er jo en bil, jeg har leaset?!? ?Du har jo haft bilen i tre måneder??

?Øhhh ja, men?. Ved du hvad, jeg kan faktisk ikke gi dig det lift alligevel? Du må godt gå ud nu?

 

6 STJERNER OG 47 KROMOSOMER

Nu er hans seneste udspil lige kommet på gaden. ?Før vi mødte dig? hedder det, og det er et stort skridt i min Seebach-karriere.

For jeg har besluttet, at det skal markere starten på en kærlighed i fuldt flor. Nu vil jeg høre Seebach morgen, middag og aften ? fordi det er godt. Fordi hans tekster er noget, jeg kan relatere til.

Ligesom når Totte bager eller Lotte tager til tandlægen.

 

?Hey, det ku? lige så godt være mig, der stod på den natklub i indre by og sagde som et spøgelse.?

 

Og han er stadig lidt på natklub på sin nye udgivelse, og så er han blevet far ? og han savner sin egen far. I det hele taget er han nogle gange så ærlig, at jeg tænker: ?TMI, Rasmus? Men det er jo det, der virker.

I går blev jeg reddet fra et klip i kørekortet på grund af Seebach. Jeg kom til at overse, at jeg ikke måtte svinge til venstre i et kryds. Så da jeg svingede til venstre, kunne jeg straks bagefter se blå blink i bakspejlet. Da jeg rullede vinduet ned, var der Seebach ud over det hele, og jeg tror, den jyske betjent genkendte kærligheden - og vi aftalte, at det gjorde jeg bare ikke igen. Og jeg tror han refererede til det ulovlige sving - og ikke til tanken om at være en voksen mand, der kører alene rundt og hører pop.

Ind imellem minder Seebach mig om Lukas Graham, men uden sprogbarrieren. Der er også lidt Kandis over nogen af sangene, men uden huse i Hurup og grimt hår.

Mest af alt er han bare Rasmus Seebach, og det er han perfekt til at være.

 

?Før vi mødte dig? får 6 stjerner og 47 kromosomer herfra.

 

ET LILLE JULEGAVETIP

ET LILLE JULEGAVETIP

10.000 TIMER SOM FAR

10.000 TIMER SOM FAR