Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

JEG STEMMER PÅ... TIL KOMMUNALVALGET

JEG STEMMER PÅ... TIL KOMMUNALVALGET

img-7146.jpg

IMG_7146Du skal have levet på månen de sidste par uger for ikke at vide, at kommunalvalget er lige rundt om hjørnet. I tilfælde af at du har levet på månen, er jeg meget beæret over, at du tager dig tid til at læse bloggen her? der. Jeg har tidligere gjort, hvad jeg kunne for at få læsere fra andre steder end Danmark.

Så velkommen til jer fra månen også?

Nå, men i hvert fald fylder kommunalvalget allerede en del, synes jeg. Du er formentlig også kørt forbi den ene plakat efter den anden, og det er først, når de bliver hængt op, det går op for mig, at der er valg i sigte. Som regel ser jeg den første plakat og tænker:

?Hmm, Thomas Warburg? gad vide hvilken type musik, de spiller? og hvor?? Indtil jeg ser endnu en plakat med hans ansigt, der hænger side om side med læssevis af andre, og det går op for mig, at han ikke er et band.

 

DET BLIR MERE OG MERE SPÆNDENDE

For hvert valg der kommer bliver jeg mere og mere engageret i det. De første gange stemte jeg sådan lidt ud fra mavefornemmelsen eller ud fra hvis bolsjer der smagte bedst, når de blev delt ud på gågaden i Herning. De seneste par kommunalvalg har jeg boet på Frederiksberg, hvor jeg har kunne stemme på så farverige typer som Stig Elling og Brian Holm.

Og det føles altså enormt fristende at sætte sit kryds ved en, man kender fra medierne ? en man har set i fjernsynet omgivet af svedende mænd med barberede ben, hvoraf flere af dem formentlig har ondt i røven, når det bliver fyraften. Ja, eller ved Brian Holm.

I år bor jeg i Københavns kommune. Jeg er blevet far siden sidste valg. Lige pludselig er der helt andre ting på spil, når jeg skal afgøre, hvor jeg sætter mit kryds.

Det er nok helt naturligt, at jo ældre jeg bliver, desto mere engageret bliver jeg i kommunalvalget.

Jeg følger også med på sidelinjen, når den ene aktør efter den anden forsøger at få unge mennesker til at stemme. Det er skide svært. Jeg synes, TV2 Regionernes bud ?Opstemt? er smaddergodt, og jeg er spændt på at se mere.

 

HVEM FANDEN SKAL JEG STEMME PÅ?

Jeg synes, det er svært at blive klog på, hvem der mener hvad, og hvem der vil gøre hvad.

Jeg har forsøgt at tage den der kandidattest. Der endte jeg med at være mest enig med en fra Alternativet, så nu prøver jeg lige at genstarte computeren, inden jeg tager testen igen.

I stedet har jeg selv lavet en liste. Og hvis der er en kandidat, der kan sætte flueben ved alle punkterne på den liste, så ved jeg, hvem jeg skal stemme på.

 

MIN KANDIDAT

 

Jeg stemmer på den kandidat, der? 1) Sørger for at fædre til babysvømning kan bade andre steder end de skoler, der har svømmeundervisning. Det er ubetinget noget af det mest stressende, jeg har prøvet. At sidde nøgen på hug i en fællesbruser for at bade min datter med en hel flok niende klasses drenge som tilskuere.

 

 

2) Lærer cyklister at følge færdselsreglerne. Glem astronauter eller racerkørere ? cyklister er klart de mennesker med størst dødsforagt

 

 

3) Propper Wi-Fi i metroen. Er det ikke bare at stikke en ledning i den ene ende at toget?

4) Sørger for at fjerne alle ujævne underlag på fortovene. Så som brosten eller de fliser på fortovet, der buer ned. De fliser ligger cirka hver tiende meter. Eller i hvert fald med så stor afstand, at hvis du kører dit barn i barnevogn, vågner hun, når du kører over dem, men når at falde til ro igen, inden hun så vågner igen. Og så fremdeles.

 

5) Sørger for at jeg kan parkere min bil lige foran mit hjem hver aften. De aftener det er værst bruger jeg halve og hele timer på at finde en parkeringsplads i gåafstand til mit hus. Det seneste år har jeg dog haft leaset en hybridbil. Ikke på grund af miljøet, men fordi jeg så har kunne holde på el-pladser også.

 

6) Skrotter nul-sukker politik i børnehaverne. Det virker nærmest som om sukker er værre end heroin. Jeg kender i hvert fald ingen institutioner med nul-heroin-politik

 

7) Der gør det nemmere at tage biblioteksbøger med toilettet uden at låne dem. Hvorfor?! Tænker du måske. Ik? for noget?

 

8) Den der ikke lader magten løbe af med sig? Ja, den er tough, men håbet lever.

 

 

Hvis jeg arbejder videre på den liste, er det lige før jeg har et valgprogram at gå til valg på i 2021, og så håber jeg, jeg får din stemme. Og ellers så vil jeg bare sige lige som alle andre - at det selvfølgelig er vigtigt at stemme d. 21. november

DEN 15 ÅRIGE THOMAS

DEN 15 ÅRIGE THOMAS

TILBAGE PÅ JOURNALISTHØJSKOLEN

TILBAGE PÅ JOURNALISTHØJSKOLEN