Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

UNGDOMMENS FOLKEMØDE

UNGDOMMENS FOLKEMØDE

img-6467-e1505125652805.jpg

IMG_6467I sommer var jeg på Folkemødet på Bornholm.  Det var et skønt arrangement med mennesker over det hele. Men der var også en fornemmelse af, at for enden af enhver debat står en krukke fuld af fadøl. Jeg siger ikke, at folk IKKE kommer for at få faglige inputs - jeg siger bare, at de OGSÅ kommer for at få alkoholiske inputs.

Så bevidst om at Folkemøder plejer at være prægede af alkohol - og klar over at Danmarks ungdom tilsyneladende er nogle værre drukkenbolte, var jeg naturligvis spændt på om Ungdommens Folkemøde, ville være et drukorgie ud over alle grænser.  I de mest dystre øjeblikke så jeg for mig, hvordan en gruppe unge mennesker sågar droppede debatterne for at sætte sig ind i en busk og sniffe lim, mens de lavede tricks med deres fidgets spinners. Er det ikke det, unge mennesker gør?

 

SØNDERMARKEN ER DET NYE ALLINGE

Noget, der gør Ungdommens Folkemøde fordelagtigt for mig i forhold til Alderdommens Folkemøde på Bornholm, er, at det bliver afholdt i Søndermarken på Frederiksberg. 

Jeg vil tro, det tager mig seks minutter på gåben at komme derhen. Det betyder, at jeg med fordel kan tage hjem at sove om aftenen.  Emilie ville højst sandsynligt sætte spørgsmåltegn ved, hvis jeg gjorde noget andet.

På Bornholm er det umuligt at opdrive et hotel i nærheden af Folkemødet.  Jeg skrev til et hotel efter årets Folkemøde, at jeg gerne ville booke et værelse næste år.

"Der er desværre fuldt booket til Folkemødet.... de næste tre år!"

DE UNGE NU TIL DAGS

Jeg havde æren af at styre slagets gang i seks sessions. Det er helt Clement Kjersgaard-agtigt mange debatter.  Fire af debatterne foregik hos TDC og handlede om mobilafhængighed, online fællesskaber og tonen på nettet. 

Derudover havde jeg et par arrangementer hos Kræftens Bekæmpelse. Et om rygning og et om alkohol.

Nu skriver jeg noget, som muligvis vil få mig til at lyde som en ældgammel mand, men...

Jeg var dybt imponeret over det engagement, jeg mødte hos alle de unge mennesker.  De deltog aktivt i debatterne, og det var meget få mobiltelefoner, jeg så i hænderne på tilhørerne. 

Jeg så sågar ikke et eneste ungt menneske, der sniffede lim. Eller drak for den sags skyld.

Det var en ædru og ung version af Folkemødet på Bornholm.

Over alt i Søndermarken var skoleelever fra nær og fjern i gang med diverse opgaver, og jeg blev bedt om at forholde mig til alt fra deleøkonomi til minkavl.

DET BEDSTE RÅD I ÅR

Jeg bestyrede en workshop hos TDC, hvor en masse unge mennesker skulle komme med gode råd til et digitalt kørekort, som TDC og Danske Skoleelever er ved at udforme. 

Først skulle der identificeres de største problemer på nettet, og derefter skulle der findes på gode råd.

Der er særligt et råd, jeg ikke har kunne få ud af hovedet igen.  Det er et råd til at opføre sig ordentligt på nettet... ja, vel sågar i livet.

Det var en gruppe elever, der ville komme internetmobning og chikane til livs. Og rådet var ganske simpelt:

"Tænk på hvad du ville gøre, hvis din bedstemor stod lige ved siden af dig"

Det er så simpelt, men der er noget klogt i det, hvis man lige tænker over det.  For der er sgu nogle billeder og tekster, det ville være pænt akavet at sende, hvis bedstemor var ved siden af. 

Jeg håber og tror, at der er nogle unge mennesker, der tager berigede hjem fra Ungdommens Folkemøde. Jeg gør i hvert fald.

 

 

 

 

 

SOKKER ER DE NYE UNDERBUKSER

SOKKER ER DE NYE UNDERBUKSER

SÅDAN ER DET AT VÆRE TIL GULDTUBEN... SOM 31 ÅRIG

SÅDAN ER DET AT VÆRE TIL GULDTUBEN... SOM 31 ÅRIG