Klik alt hvad du vil.

Du kan ikke gøre noget forkert.

GUIDE TIL AT TALE MED OM FODBOLD

GUIDE TIL AT TALE MED OM FODBOLD

7109fb6a-274b-4ac5-8072-d32a4a6885b5-e1488463431905.jpg

FodboldJeg har et ?det er da egentlig ret hyggeligt at se?-forhold til fodbold. Mange af mine venner går enormt meget op i fodbold og ser kampe, hvor byer - de ikke engang har besøgt - spiller mod hinanden. Der kan endda opstå deciderede skænderier om hvorvidt dyrt betalte fodboldstjerner overhovedet er i stand til at spille fodbold. Det skal jeg jo ikke vurdere, men jeg må blot konstatere, at hvis du kan tjene flere millioner på at spille fodbold, så må du have visse evner. Om ikke andet - så udi kontraktforhandling.

I morgen 3. marts debuterer jeg på trods af min manglende viden som fodboldkommentator. Og ikke bare i sofaen derhjemme, men rent faktisk på national radio. I Liga på P3. Sammen med den legendariske og meget dygtige kommentator Jens Ole Sørensen har jeg fået æren af at kommentere braget FC Midtjylland - Lyngby.

Til DR Sportens dømmekrafts forsvar skal det siges, at jeg vist har rollen som gimmick i erkendelse af, at FCM-Lyngby måske bør sexes lidt op.

Men som en service til mig selv - og til dig, der har lyst til at kunne tale med, når snakken falder på fodbold, har jeg sammen med mine følgere på Twitter lavet guiden:

10 ting, du kan sige, hvis du vil bluffe dig til at virke klog på fodbold

 

Nummer 1:

"Problemet med Arsenal* er, at de forsøger at aflevere den i mål" *Indsæt selvfølgelig et navn på en klub, der spiller

 

Nummer 2:

"Bare råb obstruktion" - Det er der alligevel ikke nogen, der rigtigt ved, hvad betyder

 

Nummer 3:

"Brug nummeret på spillernes trøjer i overbevisende vendinger. Sig ting som 'Han er en typisk 8'er' eller 'Deres 9'er er stærk'"

 

Nummer 4:

?2-0 er den farligste føring i fodbold? - Den virker dog bedst, hvis det ene hold rent faktisk fører 2-0

 

Nummer 5:

"Blev han ikke rygtet til Arsenal" - Rygter er jo rygter, så derfor er der ingen, der kan holde dig op på, hvad du siger. Skudsikkert

 

Nummer 6:

"Den kunne dømmes" -Det kan man sige om ALT, der bliver dømt. Og ALT der IKKE bliver dømt. Geni'!

 

Nummer 7:

"Det ville være et rigtig godt tidspunkt at få mål på" - Den kan sige i  hele kampens 90 minutter. Plus tillægstid

 

Nummer 8:

"Han er altså født i offsiden" - Den er stensikker

 

Nummer 9:

Udbrud er i det hele taget godt. Gerne råbt i en lidt skarp tone. Og helst lidt umotiveret "Der er for langt mellem kæderne" "Løb nu i dybden!" "Bred nu spillet ud"

 

Nummer 10:

"...." Stilhed - så er du i hvert fald sikker på ikke at sige noget forkert. Hvis du bare ligner en, der tænker meget, så vil dine venner måske drage den konklusion, at du har gang i en enormt dybdegående analyse af kampen

 

 

Udover min manglende viden om fodbold, er der andre grunde til, at jeg ikke blev professionel fodboldspiller. Læs hvorfor her

 

 

Tak for Twitter-tips til:

Anders KampmanCasper PedersenPeter Hau LyngChristoffer HeløJonas RyefeltMorten R KnudsenKasper JakobsenTroels Hjort

UNDSKYLDNING TIL ALLE NYBAGTE FORÆLDRE

UNDSKYLDNING TIL ALLE NYBAGTE FORÆLDRE

AFRIKAKORTET

AFRIKAKORTET